Få en kostnadsfri offert.
Beskriv ditt uppdrag här!


  • Dra filer hit eller
    Accepterade filtyper: jpg, png, pdf, gif.

Trädfällning - Få gratis offert

Behöver du hjälp med trädfällning? Skärgårdsträdfällarna erbjuder professionell trädfällning av erfarna trädfällare. Vi gör allt från vanliga enklare trädfällningar, till avancerade sektionsfällningar, trädfällning med skylift, trädbeskärning eller annan trädvård. Du får alltid både säker och kunnig hjälp med din trädfällning av oss och vi vet att du kommer att bli nöjd.

Vi är fullt försäkrade och är medlemmar i Sveriges Arboristförbund, Svenska Trädföreningen och ISA, så du kan känna dig lugn när du anlitar oss för dina trädfällningsbehov. Fyll i en beskrivning av ditt behov så kontaktar en av våra trädfällare dig med en kostnadsfri offert!

  • Professionell trädfällning
  • Fasta priser
  • Fullt försäkrade

Trädfällning

Om du behöver göra en trädfällning så kan det vara klokt att anlita professionella trädfällare som vet vad de gör och därmed kan minimera de risker som trädfällning kan innebära. Trädfällning är något som vi på Skärgårdsträdfällarna gör hos företag, föreningar och privatkunder av en mängd olika orsaker. Det kan vara allt från att fälla ett träd för att få in mer sol på verandan, att man ska bygga nytt eller för att ta bort farliga träd som är utsatta för röta eller riskerar att fall på byggnader, vägar eller i värsta fall människor.

Så om du behöver hjälp med trädfällning tveka inte att kontakta oss så tar vi en närmare titt och kan göra en bedömning vilken trädfällningsmetod som behöver användas för att genomföra trädfällningen säkert. Vi lämnar gärna en offert på trädfällning i på Värmdö, i Skärgården, Nacka eller Stockholmsområdet. Fyll bara i en beskrivning av arbetet, gärna med bilder. Så återkopplar vi till dig så snart som möjligt.

Trädfällare
Trädfällaren

Utbildade trädfällare

Sedan årsskiftet 2014/2015 har nya bestämmelser för trädfällare och privatpersoner som fäller träd trätt i kraft. Det innebär att man behöver ha motorsågskörkort för en rad fällningar. Dessutom behöver man kunnandet att som trädfällare kunna bedöma och framförallt utföra trädfällningen riskfritt. Det händer tyvärr alltför ofta att vi får åka ut på uppdrag där man antingen själv eller ”en god vän” försökt fälla ett träd med tråkiga och dyra resultat. Det kan vara träd som fällts på hus, bilar, staket, elledningar med mera. Läxan är ofta att det i slutändan blir mångdubbelt dyrare för att man skulle fälla ett träd man inte har kunskap att fälla.

Olika typer av trädfällning

Det finns en rad olika metoder av trädfällning.

Trädfällning från marken

Den vanligaste och enklaste metoden är trädfällning från marken. Denna metod kan endast användas när det finns tillräckligt med utrymme för att trädet ska kunna fällas helt.

Avancerad trädfällning

Det finns även mer avancerad trädfällning från marken när man exempelvis måste använda vinschar, trädfällriktare eller annan utrustning för att tvinga trädet att falla i annan riktning än den naturliga fallriktningen. Det vill säga dit trädet lutar eller dit tyngdpunkten i kronan skulle tvinga trädet att falla normalt.

Sektionsfällning

I det fall trädfällningen inte kan utföras varken med vanlig eller avancerad trädfällning så tillämpas istället sektionsfällning. En sektionsfällning innebär att man klättar upp i trädet och monterar ned det bit för bit och gren för gren. I vissa fall kan man släppa delar rakt ned och i andra fall krävs att trädfällningen görs med sektionsfällning där man firar nervarje del för att inte skada närliggande byggnader, ledningar, staket, trädgård eller annat känsligt.

Trädfällning med skylift

I speciella fall är läget såpass avancerat att det krävs att trädfällningen utförs med hjälp av skylift för att inte skador ska uppstå. Det kan exempelvis gälla träd med grova grenar när hustak eller vägar. Både sektionsfällning och trädfällning med skylift kräver speciella utbildningar och kunskaper. Se därför till att anlita utbildade och fullt försäkrade trädfällare som kan göra trädfällningen säkert. När du anlitar Skärgårdsträdfällarna får du alltid professionella och erfarna trädfällare som har kunskapen, utbildning och rätt utrustning för att på ett riskfritt sätt kunna fälla dina träd.

trädfällare
Professionell trädfällare

Välj en försäkrad trädfällare

Tänk på att trädfällaren du anlitar ska vara försäkrad. Är din trädfällare inte försäkrad står dusjälv istället som ansvarig både för eventuella skador på grund av trädfällningen, t ex din grannes hus eller din egen bil. Du är dessutom ekonomiskt ansvarig för om den oförsäkrade trädfällaren skulle skada sig under arbetet. Så var inte dumsnål utan anlita ALLTID en trädfällare som är försäkrad, det lönar sig i längden. Du slipper både det ekonomiska ansvaret och huvudvärken om något skulle gå fel. Alla trädfällare hos oss på Skärgårdsträdfällarna är självfallet fullt försäkrade och du och din (och din grannes) egendom är även försäkrad under arbetets gång genom vår väl tilltagna ansvarsförsäkring.

Offert från trädfällare

Så när du har träd du behöver fälla och behöver anlita en professionell trädfällare. Kontakta oss så kan vi ge dig en kostnadsfri offert på trädfällningen. Många gånger kan vi ge ett pris direkt på telefon eller genom att du skickar oss bilder på träden som ska fällas samt området runt omkring dem. Vid svårare fällningar inspekterar vi oftast på plats innan vi ger en offert just för att du ska få en så korrekt och konkurrenskraftig offert som möjligt. Kontakta oss för en offert genom formuläret här på sidan eller via mail, info@skargardstradfallarna.se , eller på telefon 08-570 305 70. Vi ser fram emot din kontakt och att få hjälpa dig med ditt uppdrag.

Trädfällarna